Potravinářská legislativa
ODBORNÝ KURZ
V kurzu se seznámíte s evropskou a národní legislativou upravující bezpečnost potravin a s povinnostmi provozovatelů potravinářských podniků. Získáte také přehled o aktuálních změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi.
2. října 2024 (09:00-16:30)
Místo konání: Potravinářská komora České republiky, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice
Přednášející: Lucie Janotová
Kontakt: Nikola Kaderková , Tel:+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz
Cena: 3 900 Kč (včetně 21 % DPH)
Co se naučíte:
-
Legislativa upravující oblast bezpečnosti potravin: Seznámíte se s klíčovou evropskou legislativou a národní legislativou, která upravuje bezpečnost potravin. Naučíte se, jak vyhledávat relevantní zdroje legislativy a porozumíte roli dozorových orgánů při kontrole dodržování předpisů.
-
Přehled hlavní potravinářské legislativy: Proberete hlavní legislativní předpisy, které jsou nezbytné pro výrobu a uvádění potravin na trh. Získáte přehled k aplikaci pravidel týkajících se výroby bezpečných potravin, jejich správného značení, nakládání s odpady a balení potravin.
-
Povinnosti provozovatelů potravinářských podniků: Zjistíte, jaké jsou základní povinnosti při výrobě a uvádění bezpečných potravin na trh. Proberete informační povinnosti, požadavky na pracovníky, na hygienické standardy, na označování potravin, ne sledovatelnost a na stahování nebezpečných výrobků z trhu. Součástí bude i seznámení s konkrétními příklady z praxe.
-
Novinky, praktické příklady: Obdržíte informace o změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi. Praktické příklady vám nabídnou prostor pro diskusi a sdílení zkušeností.