Vzdělávání

Vzdělávání

Individuální konzultace umělá inteligence v potravinářství

Konzultace zaměřené na strategické využití umělé inteligence v potravinářských společnostech. Služby jsou vždy individuálně přizpůsobené konkrétním potřebám společnosti – od úvodní analýzy až po dlouhodobý mentoring a podporu.

PRO: Management potravinářských firem

Obsah a termíny: Přizpůsobeno individuálním potřebám

Přednášející: Ing. Magdaléna Hrubá

Forma kurzu: PREZENČNÍ NEBO ON-LINE

Kontakt: Nikola Kaderková, Tel:+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

 

On-line přihláška zde:

Obsah individuálních konzultací je vždy přizpůsoben konkrétním potřebám společnosti. Níže uvádíme příklady možných oblastí spolupráce:

·       Úvodní konzultace k přípravě strategie nasazení AI: Detailní diskuse zaměřená na tvorbu jasné roadmapy s prioritami a milníky, která společnosti pomůže efektivně připravit strategii nasazení AI.

·       Mentoring vedení: Individuální sparring a podpora pro management v přípravě klíčových rozhodnutí a jednání s dodavateli.

·       Ekonomické přínosy: Diskuse a příprava k vyčíslení potenciálních úspor na základě optimalizace firemních procesů a organizačních struktur.

·       Audit AI procesů a dat: Příprava a diskuse k podrobné analýze stávajících systémů, výrobních a provozních dat pro následnou identifikaci příležitostí a rizik souvisejících s implementací AI.

 

Stáhnout informační leták Individuální konzultace AI v potravinářství

 

Problematika odpadů

11. listopadu 2025

V kurzu se dozvíte informace o tom, co musí původce odpadů znát a dodržovat. Vysvětlíme, jak zařazovat odpady do kategorií, jak vést průběžnou evidenci podle aktuální legislativy a co vše musí obsahovat.

KDY: 11. listopadu 2025, 09:00-13:00

Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10

Přednášející: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Forma kurzu: PREZENČNÍ nebo ON-LINE

Cena: 4 200 Kč s DPH  (3 471 Kč bez DPH)

Kontakt: Nikola Kaderková

+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

On-line přihlášení zde.

 

Co Vás v kurzu čeká:

  • Legislativní úvod – aktuální legislativa a základní pojmy - zaměříme na přehled současné legislativy v oblasti nakládání s odpady. Vysvětlíme základní pojmy a principy, které tvoří rámec této problematiky.
  • Povinnosti při nakládání s odpady krok za krokem - praktický průvodce všemi kroky, které musí původce odpadů dodržet – od vzniku odpadu až po jeho konečné odstranění či využití.
  • Povinnosti původce odpadů - povíme si , co vše spadá do odpovědnosti původce odpadů. Vysvětlíme, jak správně rozlišovat druhy odpadů, jaké jsou povinnosti při jejich skladování, třídění a předávání oprávněným osobám.
  • Hygienické aspekty - probereme zásady bezpečné manipulace, prevence kontaminace a ochrany zdraví osob, které s odpady přicházejí do styku.
  • Prostor pro vaše dotazy
    Závěrečná část kurzu bude věnována vašim dotazům a diskusi nad konkrétními případy z praxe

Stáhnout informační leták Problematika odpadů:

Potravinářská legislativa

15. října 2025

V kurzu se seznámíte s evropskou a národní legislativou upravující bezpečnost potravin a s povinnostmi provozovatelů potravinářských podniků. Získáte také přehled o změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi.

Datum: 15. října 2025, 09:00-15:30

Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10

Přednášející: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Forma kurzu: PREZENČNÍ nebo ON-LINE

Cena: 4 200 Kč s DPH  (3 471 Kč bez DPH)

Kontakt: Nikola Kaderková

+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

On-line přihláška zde.

Co se naučíte:

  • Legislativa upravující oblast bezpečnosti potravin: Seznámíte se s klíčovou evropskou legislativou a národní legislativou, která upravuje bezpečnost potravin. Naučíte se, jak vyhledávat relevantní zdroje legislativy a porozumíte roli dozorových orgánů při kontrole dodržování předpisů.
  • Přehled hlavní potravinářské legislativy: Proberete hlavní legislativní předpisy, které jsou nezbytné pro výrobu a uvádění potravin na trh. Získáte přehled k aplikaci pravidel týkajících se výroby bezpečných potravin, jejich správného značení, nakládání s odpady a balení potravin.
  • Povinnosti provozovatelů potravinářských podniků: Zjistíte, jaké jsou základní povinnosti při výrobě a uvádění bezpečných potravin na trh. Proberete informační povinnosti, požadavky na pracovníky, na hygienické standardy, na označování potravin, na sledovatelnost a na stahování nebezpečných výrobků z trhu. Součástí bude i seznámení s konkrétními příklady z praxe.
  • Novinky, praktické příklady: Obdržíte informace o změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi. Praktické příklady vám nabídnou prostor pro diskusi a sdílení zkušeností.

Stáhnou informační leták: Potravinářská legislativa

Odborný workshop 2025 Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin

Projekt č. QK22010135 Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“

Workshop bude zaměřen na téma olejů a jejich zpracování. Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování.

19. listopadu 2025   9:00-12:00

Místo konání: PK ČR, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Workshop je ZDARMA

On-line přihláška zde:

Workshop bude zaměřen na téma olejů a jejich zpracování. Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování.

Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!

Stáhnout informační leták