Vzdělávání

Vzdělávání

Potravinářská legislativa

ODBORNÝ KURZ

V kurzu se seznámíte s evropskou a národní legislativou upravující bezpečnost potravin a s povinnostmi provozovatelů potravinářských podniků. Získáte také přehled o aktuálních změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi.

2. října 2024 (09:00-16:30)

Místo konání: Potravinářská komora České republiky, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Přednášející: Lucie Janotová

Kontakt: Nikola Kaderková , Tel:+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

Cena: 3 900 Kč (včetně 21 % DPH)

On-line přihláška zde:

Co se naučíte:

  •   Legislativa upravující oblast bezpečnosti potravin: Seznámíte se s klíčovou evropskou legislativou a národní legislativou, která upravuje bezpečnost potravin. Naučíte se, jak vyhledávat relevantní zdroje legislativy a porozumíte roli dozorových orgánů při kontrole dodržování předpisů.

  •           Přehled hlavní potravinářské legislativy: Proberete hlavní legislativní předpisy, které jsou nezbytné pro výrobu a uvádění potravin na trh. Získáte přehled k aplikaci pravidel týkajících se výroby bezpečných potravin, jejich správného značení, nakládání s odpady a balení potravin.

  •  Povinnosti provozovatelů potravinářských podniků: Zjistíte, jaké jsou základní povinnosti při výrobě a uvádění bezpečných potravin na trh. Proberete informační povinnosti, požadavky na pracovníky, na hygienické standardy, na označování potravin, ne sledovatelnost a na stahování nebezpečných výrobků z trhu. Součástí bude i seznámení s konkrétními příklady z praxe.

  •  Novinky, praktické příklady: Obdržíte informace o změnách v legislativě a jejich dopadech na praxi. Praktické příklady vám nabídnou prostor pro diskusi a sdílení zkušeností.

 Stáhnout informační leták Potravinářská legislativa

Interní audity v potravinářství

ODBORNÝ KURZ

V kurzu se seznámíte se základními principy a metodikou auditování, včetně používaných norem, auditních standardů a terminologie. Součástí kurzu je také správná dokumentace auditního procesu a formulace závěrů z auditu, včetně analýzy kořenových příčin a klasifikace neshod.

16. října 2024 (09:00-16:30)

Místo konání: PK ČR, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Přednášející: Naděžda Kulišťáková Cahlíková

Kontakt: Nikola Kaderková, Tel:+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

Cena: 3 900 Kč (včetně 21 % DPH)

On-line přihláška zde:

Co se naučíte:

  • Úvod do auditování: Používané normy a auditní standardy, terminologie a základní principy auditování, požadavky na kompetence a hodnocení auditorů.
  • Metodika a zásady auditování: Hlavní metody auditování a psychologie auditu, jednotlivé fáze auditu a příklad auditu v praxi (jak správně postupovat, zkušenosti z auditů).
  • Závěry z auditu: Jak správně formulovat neshody a provést analýzu kořenových příčin, možné způsoby klasifikace neshod a dokumentování nápravných a preventivních opatření (příklady nejčastějších neshod).
  • Dokumentace auditů: Základní dokumenty pro plánování a realizaci auditů (plán a program auditů, auditní dotazník/checklist, auditní zpráva, akční plán) a příklady vzorových dokumentů.

 

Stáhnout informační leták Interní audity v potravinářství